X
Vaša porudžbina

Ukupno  : 

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu proizvoda.

Cena dostave:  Vaši podaci


Način plaćanja


Key Molecule Logo
SR / EN

Eksfolirajući

LOSION

Za kombinovanu i masnu kožu


Losion je formulisan na bazi AHA i BHA kiselina, sa ciljem poboljšanja teksture kože, ujednačavanja tena i poboljšanja izgleda pora i bora. Od AHA kiselina prisutne su glikolna i mlečna kiselina, ali u pažljivio odabranim koncetracijama. U ovom losionu, glikolna kiselina pokazuje svoja keratolitička dejstva utičući na ujednačen ton kože, lepšu teksturu, a mlečna kiselina u ovoj koncetraciji povećava kapacitet kože da vezuje vodu i pozitivno utiče na elastičnost kože. Salicilna kiselina kao predstavnik BHA kiselina je važna u tretmanu kombinovane/masne kože i kože sklone aknama zbog svoje lipofilnosti i sposobnosti dubljeg prodiranja u pore i omogućava uklanjanje sebuma iz pora.


Da bi se koža umirila, usled delovanja AHA i BHA kiselina, dodati su sastojci umurujućeg i obnavaljajujćeg dejstva poput pantenola, ekstrakta aloje i alantoin.


Način upotrebe


Na оčišćenu kožu jednom ili dva puta dnevno naneti losion tuferom nežno tapkanjem, bez trljanja kože
lica (izbegavajući područje oko očiju), a potom se može nastaviti sa uobičajnom negom lica. Promućkati pre upotrebe!

Ključni sastojci


-glikolna kiselina spada u grupu alfa-hidroksilnih kiselina (α-hydroxy acids), koje se koriste za hemijski piling. Zbog veličine molekula (najmanji molekul među alfa-hidroksilnim kiselinama) omogućeno je dublje prodiranje u dermis gde potencira sintezu kolagena i utiče na poboljšanje teskture kože (uticaj na tonus, bore i pore) i ujednačavanje tena.

-mlečna kiselina spada u grupu alfa-hidroksilnih kiselina (α-hydroxy acids), koje se koriste za hemijski piling. Veći je molekul od glikolne kiseline, te je pogodna za primenu na svim tipovima kože, pogotovo osetljive, jer ne prodire dublje u dermis. Povećava vlažnost, mekoću i elastičnost kože, smanjuje vidljivost bora i jača otpornost kože.

-salicilna kiselina spada u grupu beta-hidroksilnih kiselina (β-hydroxy acids), koje se koriste za hemijski piling. Salicilna kiselina smanjuje masnoću površinskih slojeva kože, povećava elastičnost kože i deluje antiseptično.

-niacinamid ili vitamin B3 ima dobra hidratišuća svojstva, smanjuje vidljivost finih linija i bora, normalizuje distribuciju melanina i poboljšava elastičnost kože.

-pantenol (Panthenol) ili pro-vitamin B5 ima važnu ulogu u hidrataciji kože, zbog svoje sposobnosti da veže vodu i spreči gubitak vode iz kože. Pokazuje regenarativno i umurujuće delovanje na kožuNapomena: Prilikom upotrebe losiona može se javiti kratkotrajno blago crvenilo ili osećaj peckanja, koji je uobičajan prilikom navikavanja kože na hemijski piling. Ne koristiti na kompromitovanoj, oštećenoj koži ili tokom tretmana retinoidima. Ukoliko se losion koristi ujutru, potrebno je koristiti kremu za zaštitnim faktorom. Nije namenjeno deci. Spoljašnja upotreba.

Šta još treba da znate


pH 3.5-3.8
Salicilina kiselina- 1.5%
Bez alkohola, sintetskih mirisa i boja
Pakovanje 200 ml

Sastojci


Aqua, PPG-15 Stearyl Ether, Glycolic Acid, Propylene Glycol, Niacinamide, Lactic Acid, Panthenol, Salicylic Acid, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sulfur, Polysorbate 60, Aloe Vera Barbadensis Leaf Extract, Allantoin, Sodium Hydroxide

Kontakt

Anastatica doo
Subotička 73, 21000 Novi Sad


+381 60/ 72 73 991
info@keymolecule.com


Prijava

Prijavi se na newsletter i specijalne ponude

Pošalji


Verified by Visa

© 2020 Key Molecule

Dizajn i razvoj: Aspect Communications.